Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Görele Kadın Kolları Başkanı Sevilay Çolak, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolasıyla yaptığı açıklamada” Kadınların her gün şiddete, taciz ya da tecavüze uğradığını ülkemizde; kadınlar sosyal ve ekonomik hayattan izole ediliyor, özgürlükleri ve yaşam hakları ellerinden alınıyor” dedi.
'Biz eşitiz, varız' diyen CHP Görele Kadın Kolları Başkanı Sevilay Çolak” Cinayetler, kadınların en yakınları tarafından işlendi. Bazıları uzlaştırma kararlarına rağmen öldürüldü. Geleceğimize ve hayatımıza sahip çıkmak için bir araya geldiğimiz ve şiddetsiz bir memleket hayal ettiğimiz bu günde biz daha çok bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Günümüzde şiddete, tacize ve tecavüze uğrayan, kahkahası yasaklanan, emeği değersizleştirilen, kısacası şiddetin her türlüsüne maruz kalan kadınlar için mücadele ediyoruz ve edeceğiz. Kadına yönelik şiddetin son bulması için. 6284 sayılı Koruma Kanunu ve İstanbul Sözleşmesi'nin tam olarak uygulanmasını istiyoruz. İyi hal indirimlerine son verilmesini, sığınma evlerinin sayısının artırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destekle yasal yardımın yapılmasını, kadın istihdamını artırmak için güvenceli istihdam olanakları yaratılmasını, kadınların işe alım ve yükselmelerinde cinsiyetçi politikalardan vazgeçilmesini, kadın- erkek arasında yaşanan ücret eşitsizliğinin giderilmesini, medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçilmesini talep ediyoruz" diye konuştu
Her gün en az 1 kadının öldürüldüğü ve birçok kadının şiddete maruz kaldığını belirten Çolak” Özge Can Aslan’lar, Emine Karabulut’lar, Rabia’lar, İkranur’lar ve ismini sayamadığım yüzlerce kadın Unutulmadı… Ya sokak ortasında, ya çocukları gözü önünde öldürüldü. Ya da faili meçhul cinayete kurban gitti. Toplum olarak öyle bir hale geldik ki gözümüzün önünde şiddete maruz kalan kadını kurtarmak yerine cep telefonu ile şiddeti görüntüleyecek kadar duymaz ve aymaz olduk. Kadınsın ya hak ediyorsun… Kim bilir ne yapmıştır? Düşüncelerinin bulunduğu bir toplumda kadına şiddetin sonu gelmeyecektir. Şiddet fiziki güç kullanıma dayalı kaba kuvvet gibi gözükse de şiddeti sadece fiziki boyuta indirgemek mümkün değildir. Bu bağlamda kadına yönelik şiddeti birkaç kategoride ele almak meselenin boyutlarını anlamada yardımcı olacaktır. Kadınlara yönelik şiddet ve ev içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa konseyi Sözleşmesi olan İstanbul Sözleşmesi 2011 yılında imzaya açıldı ancak toplum yapısına tehdit oluşturduğu gerekçesi ile muhalif kesimin eleştirilerinin hedefinde… Sözleşme dört ilkeye dayanır, Kadına şiddetin önlenmesi, Şiddet mağdurlarının korunması, Suçluların cezalandırılması, Kadına karşı şiddet ve mücadelenin bütüncül politikalarla desteklenmesi… İstanbul sözleşmesinin acilen taviz verilmeden ve 6284 sayılı aile içi şiddetin önlenmesine dair kanunun sözde değil özüne uygun olarak uygulanmasını istiyoruz. Kadına her türlü şiddetin veya ayrımcılığın yok edildiği özgür bir ülkede yaşamak dileklerimle. Kadına şiddete hayır diyoruz. “CHP varsa herkes için var” dedi.
Çolak” Öfke ve nefrete, kadına yönelik her türlü şiddete Hayır!
- 25.11.2024 01:23
- Güncelleme: 25.11.2024 01:24
- Okunma: 105 kez
- Yorum: 0
“Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadına aittir.”
M.KEMAL ATATÜRK.
Anahtar Kelimeler: